Ajal & Maut

Salam.

Semalam semasa saya tengah buat entri bangsaku….melayu antara jam 2.30-1.30 pagi, tetiba saya terbau kapur barus. Ia datang sebanyak dua kali. Bau wangi juga pernah saya alami ketika ziarah masjid jamek KL satu ketika dulu. Nak sedapkan hati saya ignore je bau tersebut kerana saya tidak dapat petunjuk mengenainya.

Teringat cerita kak ani atan semasa dia dan keluarga mengerjakan umrah di mekah. Ketika di masjidil haram dia dan suami terbau kapur barus. Suaminya kata mungkin roh-roh saudara-mara datang untuk melihat mereka. ALLAHuaklam…

Tetiba nak upload gambar tak boleh, 2 kali saya re-start router. Dah lewat kot, masa untuk tidur. Saya pun ambil handphone untuk naik ke atas. Ada 1 missed call and 1 SMS. Bila cek missed call dari ibu saya jam 8.20 malam tadi dan sms dari adik saya. SMS berbunyi “anak pakcik sabri no 3. mati accident petang tadi. Tanam malam ni.” Innalillahiwainna ilahi rojiun…

Terjawablah satu petunjuk sebentar tadi. Semoga arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama orang-orang beriman. Al-fatihah.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: