Sambutan Maulidur Rasul

Salam.

Lepas maghrib, bergegas ke masjid al-aman lembah jaya selatan. Tengok signboard masjid, alih-alih dah sampai ke pintu masuk taman rimba ampang di bukit belacan. Tanya brother tepi jalan, rupanya dah terlepas simpang nak ke masjid. Tadi dah search dalam google maps, ikut signboard tersesat pulak. Maklumlah tak pernah datang ke masjid ni lagipun jalan nak ke lembah jaya berliku-liku.

Redah punya redah, sampai juga di depan masjid. Puteraku pulak dah terlena, tadi dia dah cakap dia nak tidur awal sebab tadi bangun awal. Sempat masuk ke dalam masjid untuk berselawat ke atas nabi. Ramai jemaah memenuhi ruang masjid. Dekat akhir-akhir, yang jadi lead selawat nabi dah bersemangat suaranya…tetiba stop, jemaah ikut pause dan ada 2-3 orang sambung. Pengerusi majlis buat pengumuman untuk menjemput hadirin duduk. Majlis seterusnya menjemput moderator dan para penceramah mengambil tempat untuk memulakan ceramah maulidur rasul.

Plan nak hantar puteraku balik so try ikut short cut, dan tersesat jalan sampai ke saujana utama…panik sat, camne nak cari jalan ni dah le jalan berbukit…at last dapat keluar dan balik rumah…dah sampai rumah hujan rintik-rintik, so tak dapat join ceramah tapi syukur sebab dapat berselawat ke atas nabi s.a.w…Hari tu miss masa ibu saya buat majlis maulud nabi kat kb…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: