Majlis Tilawah Al-Quran Peringkat Kebangsaan 2013

tilawah

Salam.

Semalam adik saya di kb sms, pasal Majlis Tilawah Al-Quran Peringkat Kebangsaan kali ke 56. Bermula pada 10-14 jun bersamaan 1-5 syaaban 1434h. Majlis berlangsung di balai islam lundang, tidak jauh dari dusun raja..

Pagi tadi tengok dalam paper gambar PM dan isteri serta MB Kelantan yang baru di majlis tersebut. Sejuk tengok PM turun kelantan dan kesederhanaan MB baru kita..

Saya sentiasa berdoa agar pentadbiran pusat di bawah datuk seri najib melihat kelantan darul naim sebagai saudara yang harus dibantu…sebagaimana tun mahathir pernah buat dulu…tq tun..

Kena benar majlis tilawah kali ini dibuat di negeri serambi mekah..semoga datuk seri najib mendapat berkat daripada ALLAH s.w.t lebih-lebih lagi selepas diberi mandat baru sebagai khalifah islam oleh rakyat.

Jika ALLAH sudah tentukan PM kita adalah datuk seri najib selepas keputusan PRU 13, maka dialah pemimpin kita yang ALLAH takdirkan..wajib bagi kita mentaati beliau selagi dia tidak menyuruh kita berbuat perkara yang ALLAH larang..

Persoalannya pernahkah PM kita dari zaman tunku, tun razak, tun hussein, tun mahathir, tun abdullah dan datuk seri najib suruh rakyat berbuat jahat ?

Malah ada yang sanggup menghina pemimpin kita ? Pemimpin itu seumpama ibubapa kita. Kalau kita hina ibubapa kita, fikir sendirilah kita ni berada pada tahap mana ?

Orang bukan islam yang tinggal di bumi malaya wajib taat kepada pemimpin islam. Itu perjanjian nenek moyang anda dengan nenek moyang kami. Your loyalty is to be shown to our royalty. Kesetiaan anda kepada negara ini ditunjukkan kepada raja kami yang beragama islam..negara ini makmur dan diberkati kerana agama islam yang menyinari bumi ini. sebab itulah kamu boleh cari rezeki dan mendapat hasil daripadanya..

Apabila kamu merampas dan memerintah tanah di sini, apabila syiar islam terganggu, kamu lihatlah kesannya kelak daripada ALLAH s.w.t.

Berpeganglah pada al-quran dan hadis. Perbetulkan diri kita dahulu mengikut apa yang disuruh oleh ALLAH dan tinggalkan apa yang dilarang..tak susah sebenarnya…yang selalu menjadi penghalang ialah NAFSU…wassalam

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: