Ayat Membenteng Diri & Keluarga

Salam.

Saya kongsikan beberapa ayat pendek selain al-fatihah dan 3 Qul yang mesti dibaca sentiasa sebagai pembenteng diri dan keluarga dengan izin ALLAH.

Al-Baqarah 137

Al-Baqarah 137

Oleh itu (janganlah engkau khuatir wahai Muhammad) kerana ALLAH akan memeliharamu (dan umatmu) dari kejahatan mereka; dan Dia lah jua Yang Maha Mendengar, lagi Maha Mengetahui. (Al-Baqarah 137)

Kegunaan: Memagar diri dari serangan makhluk halus. Baca 10x dan niat “Ya ALLAH jadikan aku lebih hebat pada pandangan mereka.”

Yaasin 9

yaasin9

Dan Kami jadikan sekatan di hadapan mereka, dan sekatan di belakang mereka lalu Kami tutup pandangan mereka; maka dengan itu, mereka tidak dapat melihat. (Yaasin 9)

Kegunaan: Memagar diri & rumah dari bahaya. Baca 3x dan bayangkan dinding yang kuat menjadi kubu pertahanan kita siang dan malam.

At-Taubah 129

at-taubah 129

Cukuplah bagiku ALLAH sebagai perlindung (yang menolong dan memeliharaku), tiada Tuhan yang berhak disembah melainkan Dia; kepadaNya aku berserah diri, dan Dia lah yang mempunyai Arasy yang besar.” (At-Taubah 129)

Baca: 7x pagi, 7x petang

Surah Al-Ghafir 1-3

Al-Ghafir 1-3

Ha Mim (1) Diturunkan Kitab (yakni al-Quran) dari Allah (s.a.w) Zat yang Maha Perkasa dan Maha Mengetahui (2) (Iaitu Zat) Yang mengampuni beberapa dosa dan menerima (i.e. mengkabulkan) taubat, tersangat keras hukumanNya (ie. siksaanNya) dan memiliki kurniaan (untuk hambaNya); tiada tuhan kecuali Dia, dan kepadaNyalah tempat kembali (kesemua makhluk) (3).’ (Surah Al-Ghafir 1-3)

Baca: 3x pagi, 3x petang, dibaca bersama ayat kursi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: