Tabung Haji

300920131313

Salam.

Pada hari jumaat lepas, 27 september, saya solat jumaat di kompleks tabung haji kelana jaya. Dapat ambil berkat bersolat jumaat bersama tetamu ALLAH.

300920131304Masjid Tabung Haji

Kecik-kecik dulu bila tiba musim haji, mesti kami adik beradik nyanyi lagu “panggilan haji,telah lagi, menunaikan ibadah panggilan baitullah, tanah suci mekah hiya makkaatul mukarramah” Itulah iklan top kat tv rtm…tv3 belum ada lagi…

300920131311Hotel Tabung Haji

Berada di kompleks tabung haji ini mengimbau ingatan kepada mereka yang telah pergi menemui ALLAH maha pencipta, Ya kholiq Ya bari’ Ya musawwir.

Arwah ayah, tok ayah, tok cik som, ayah ngah & mak ngah, mereka pernah singgah di sini sebelum menunaikan haji dulu. Mereka semua telah tiada namun diberikan kesempatan menjadi tetamu ALLAH dan menunaikan rukun islam ke 5. Maka sempurnalah mereka menyempurnakan kelima-lima rukun islam.

300920131310Khemah untuk sanak-saudara berkumpul

Bagi kami yang telah mendaftar, diharapkan peluang akan tiba. Adik perempuanku dan suami telah menjadi tetamu ALLAH sebelum usia mencecah 40 tahun. Rezeki yang ALLAH berikan kepada mereka 6 tahun yang lalu. Walaupun anak ketiga mereka berusia kurang setahun tapi ibu saya jaga mereka ketika menjadi tetamu ALLAH.

300920131309Banner sahabat korporat tabung haji 1434H

Doa saya sebelum dipanggil ilahi, dapatlah menunaikan ibadah ke 5 rukun islam bersama isteri dan jika diberi rezeki bersama ketiga-tiga anak kami. Tidak mustahil jika kita minta pada ALLAH Ya Wahab Ya mujib…

Al-fatihah kepada pemimpin terdahulu yang punya idea bijak menubuhkan tabung haji. Tahun ini pula adalah jubli emas tabung haji. Dah 50 tahun ditubuhkan dan banyak jasa kepada bangsa, agama dan negara.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: