Archive for July, 2015

SLDN JPK

SLDN-LogoSalam.

Dah seminggu raya berlalu. Tahun ni saya tak balik raya di kb. Budak-budak tak cuti panjang jadi mereka tak mau ponteng sekolah. Kami balik raya di kedah saja.

Baru saya rasai, raya tanpa parents adalah kosong. Walau penuh mana kuih dan makanan, ia tak sama bila mak dan ayah dah tak de.

Semalam, saya dan dua rakan opis ke Ipoh kerana mengikuti kursus sistem latihan dual nasional anjuran jabatan pembangunan kemahiran. Kami kena bermalam di hotel impiana Ipoh. Kami ikut sign board hotel impiana dari keluar tol. Kawan saya kata glamor hotel ni ada banyak sign board tapi nape tak pernah dengar nama ye..sebelum raya pun adik saya ada kes perundangan di ipoh turut tidur di sini…jung jeng jong…la rupanya bila sampai je, hotel ni dulunya hotel royal casuarina…dari zaman saya kat star ipoh, kami selalu datang bila ada jemputan majlis melibatkan kerajaan negeri perak…dah tukar nama rupanya…

Syarikat kami bercadang untuk melaksanakan sistem sldn. so, kami kena attend kursus induksi ni. Nanti ada lagi kursus macam ni. Semalam saya dan en G, posa 6 syawal.

sldn kena sediakan personel penyelaras, coach dan pengajar. Sebelum tu kena hadir kursus induksi.

Leave a comment »