Di bumi di bawah bayu

Salam.

Hari ni 30 november 2015, 31 hari lagi tahun 2015 bakal menjadi sejarah..

Pada isnin lepas, aku masuk opis, tetiba je PA boss minta aku mewakili boss untuk ke kota kinabalu bagi satu persidangan tahunan anjuran kementerian pendidikan.

MasyaAllah, Sabahlah negeri yang belum aku pijak..nak buat camne…

Masa puteri pertama aku habis upsr, kami sekeluarga ke kuching. sepatutnya, selepas puteri kedua habis upsr kami ke kota kinabalu, tetapi dengan ibu sakit, aku sakit maka tak tercapai lagi tujuan tu. Wife aku dah sampai ke sabah semasa melawat kampus cawangan dia tahun 2007.

Tadi first time aku sampai ke klia2, jadi perak dan jauhnya nak berjalan.

Tadi AK1156  (airasia) turun di kkia2, esok 1 disember, operasi airasia berpindah ke kkia 1, airport kia 2 di tutup kot.

Sampai je kkia2, ambil teksi ke hotel sutera harbour, ingatkan jauh tapi dekat je cuma teksi rm30. Sampai hotel, letak barang, menapak keluar cari makan. then ambil teksi ke waterfront dan filipino market….tak menarik pun kedainya…

Ronda sepanjang jalan, dari meridian sampaike promenade. Singgah beli air di oceans mall,…mak aii dah pukul 11, malam, nak tidur lah…good nite..

Sambung balik..semalam tak de mood nak snap..so pagi ni 6.10 dah syuruk…tunggu cafe hotel buka 6.30, ronda-ronda tepi hotel….

KK07Pacific Sutera Habour mengadap laut

KK11Kalau datang bercuti best ler, tapi datang untuk kerja

KK15Nun, pulau-pulau di laut china selatan

KK13kat hujung siap ada heli pad..

KK09Yatch, bot, dll sedang berlabuh di sutera habour

KK22Ini view dari magellan hotel…(hotel ni tiada surau tapi ada gereja)

Ituje catatan visit KK, balik pula flight 20:15 tunda ke 2150…sampai klia2 dah pukul 1..naik teksi ke ampang rm127.25, pukul 2 lebih baru sampai rumah…penat menunggu kapai dan berjalan jauh..semoga ada rezeki bawa bubu, apin, yaya & yish ke KK, insyaALLAH…

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: