Bamboo Resort

Salam.

Dah masuk bulan februari pun. Cepatnya masa berlalu. Cuti CNY ni tak ke mana pun..anak-anak ada kelas tambahan.

So tadi saja wife ajak piknik kat area hulu langat. Main redah je..nasi lemak sardin dan ikan bilis goreng serta telor dadar jadi bekalan. Setong keropok juga dibawa…

Adalah plan nak ke sg gabai atau ke sg conggak..teringat minggu lepas masa lalu nak breakfast, sepanjang jalan ke pangsun ada wakat untuk piknik.

So, terjumpalah tempat ni..

20160206_125553

Ini dia Bamboo resort…lepas kawasan rekreasi sg pangsun..kena turun sikit..pondok terbuka ni sewa rm30, dan pondok batu rm25..setiap orang fee RM1 je..untuk mandi..

20160206_125531

Kat kawasan depan ada rumah kecil sewa RM50..yang penting anak-anak dapat meluangkan waktu bermandi-manda selepas penat lelah belajar.

20160206_130401

Yang ni boleh main tarzan…

20160206_125747

Dekat pukul lima, baru rasa nak balik…wife kata sebulan sekali boleh lah datang bawa budak-budak…setong keropok licin..nasi lemak pun licin..bersyukur dengan ciptaan ALLAH..tempat ni ada surau serta tandas yang bersih..bila tempat berbayar, ada kos untuk maintenance..bakul sampah pun banyak…next time boleh bakar-bakar sikit…tapi kalau bawa yang dah siap lagi jimat masa..

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: